Marie Claire Nederland

Onder het motto ‘leef je droom’ vertelt Kim Spierenburgover haar ziekte en hoe de viool haar helpt dromen waar te maken.

Op vierjarige leeftijd kreeg Kim te horen dat ze lijdt aan de auto-immuunziekte lupus (SLE). Deze ziekte zorgt voor ontstekingen in haar spieren, gewrichten en huid. De pijn die hieruit voortkomt is zó hevig, dat ze als kind dingen als buitenspelen en judo wel kon vergeten.

Kim had – heel begrijpelijk – het gevoel dat haar lichaam haar in de steek liet. Dit veranderde echter toen ze voor het eerst een viool aanraakte: “De eerste keer dat ik de snaar aanraakte met mijn strijkstok gebeurde er iets ongelofelijks: ik kon de vibraties van mijn instrument voelen door mijn hele lichaam, deze verlichtten mijn pijn. Het geluid was de brandstof voor mijn verbeelding en maakte me gelukkig.”

De viool liet Kim zien dat ze met de pijn kan leren leven. Ook leerde ze door het instrument een andere belangrijke les: dat dromen uit kunnen komen. Dit leidde er al toe dat Kim twee grote wensen in vervulling zag gaan: als gast aanwezig zijn in De Wereld Draait Door en samen optreden met Marco Borsato.

Maar er is meer. In haar inspirerende TEDx Talk kun jij zien hoe Kim ter plekke een grote droom waarmaakt én een stukje dichterbij een andere langgekoesterde wens komt. En dat, is werkelijk prachtig om te zien.